Történetünk

Rólunk

zsoc
Szűcs (Zsac) Zsolt

Mindannyian éreztük, hogy nem mindig haladnak jó irányba a dolgok – de többségünknek meg kellett várnia a krízist, amitől aztán igazán elgondolkodunk, és feltettünk egy kérdést. A mi kérdésünk így hangzik: Mi a Fenét Keresek Én Itt Tulajdonképpen?

Ezért, amikor elolvastuk ezt a könyvet, úgy döntöttük, ki kell adjuk magyarul. Akkor, családilag, nem voltunk mi könyvkiadó. Ezvankarcsi coachként dolgozott, és ebben a könyvben leírtakat újra és újra látta előjönni az ügyfeleknél. Feltette a kérdést: Miért mondjam el mindenkinek egyesével ugyanazt? Inkább lefordítjuk ezt a könyvet, és akkor mindenki el tudja olvasni!

Így alakult meg az EzVanKiadó, és 2002-ben új időszámítás kezdődött…

Megjelent először az Egészségügyi Maffia – mert azt mondta az írónő, Ghislaine, hogy először az Egészségügyi Maffiát adjuk ki, és csak utána a Mi a Fenét Keresek Én Itt Tulajdonképpen-t.

Az azóta eltelt lassan két évtizedben, a legfontosabb üzenet, amit át szeretnénk adni: „Nem vagy egyedül!”…. és talán még ez: „Nem őrültél meg!”

Olvasóink, bár földrajzilag eltérnek (küldtünk már magyar könyvet az Ausztrália melletti Tazmániba, Kolumbiába, Amerikába, stb…) a közös mégis bennük az, hogy ezeknek a kérdéseknek a valamilyen fajtáját feltették már maguknak. Lássunk néhány ilyen lehetséges kérdést:

„Hogy működik a világ, valójában?” – Nekik szól a „tudományos” kategóriánk, pl. A Mi a Füttyöt tudunk és a Holografikus Univerzum könyvekkel. Mindkét könyv fordításában, én, (ezvanzsac, ki ezeket a sorokat írja neked) is résztvettem.

„Hogyan működik a politika valójában?” – Nekik szól az „összeesküvés” kategóriánk, főleg David Icke munkássággával, aki feltárja, mi hogyan, és főleg miért történik… néhány igen meredek feltételezéssel.

„Mi a Fenét Keresek Én Itt Tulajdonképpen?” – Ez a mi személyes kérdésünk is, és erre a kérdésre, és az ezt a kérdést viselő könyvre alapult a kiadó. Az irónő többi könyvével együtt, ez a könyv a „perszonokrácia” kategóriánkban van. A Perszonokrácia sorozat többi kötetében vesszük az Élet egy-egy területét – Pénz, Egészség, Társadalom, stb. és megvizsgáljuk, hogyan tudnánk azt tudatosabbá tenni.

„Mit tehetek én, hogy a mindennapjaim kevésbé stresszesek/tudatosabbak legyenek?” – Ez a személyes kedvencem. Lassan 10 év alatt le tudtunk fordítani egy könyvet Sri Aurobindóról – ez a Tudatosság Kalandja. A könyv olyan sűrű, hogy könnyen emészthető kis kötetekben adtuk ki. Ha érdekel, mit tehetsz, hogy a személyes tudatossági szinted megemeld, vagy már történtek krízisek az életeben, ami miatt változnod kellett, és fura tüneteket tapasztalsz magad körül, és szeretnéd érteni, mi történik: a „Satprem/Sri Aurobindo” kategóriát javasoljuk neked.

„Testi tüneteim vannak, mit tehetek?” – Az „Egészség” kategóriát javasoljuk. Az írónő, akinek a könyvére alapoztuk a kiadót, maga is orvos volt!

„Szeretném érteni a pénz témakörét!” – Pénz kategória. Nem „hogyan keress többet”, hanem mi ez a tudatosság szempontjából?

És nem utolsó sorban, egyéb könyvek: ezvankarcsi (Hogyan Változtathatom meg a Világot?) és ezvanzsac (Iskola nélkül Sikeresen) könyvei is ebbe a kategóriában vannak. Nem merek többet írni róla, mert önfényezésnek tűnne.