Ghis – hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a lelkemmel?

ezvanzsac kérdésére válaszol Ghis: „hogyan vegyem fel a lelkemmel a kapcsolatot?”

Egyetértesz? Hozzászólnál? Lenne kérdésed? Írd meg lenn, a hozzászólás ablakban!

This Post Has 6 Comments

 1. Bajkó Kati

  Ez az a téma amire szerintem sokan azt válaszoljuk: Igen ezt már tudtam eddig is, de amikor jön a hétköznap akkor mégis a hangosabb egó győz. Ez egy nagyon fontos lépés! Köszönöm hogy eszembe juttattátok! Kati

 2. Karácsony Marianna

  Kedves EzVan Család!
  Igen, Ghis-nek tökéletesen igaza van!!!!
  Mostanában végérvényesen megtapasztaltam, ha nem a belső hangra hallgatok, elbukom. Tökéletesen mindegy, mely területről legyen szó az élet forgatagában. A szellemtannal is igen mélyen foglalkozó emberek szakmai véleménye is ezt igazolja. Nagyon érdekes kivülről /Ghis/ hallani, hogy ugyanazt érzem én, ha mély és igen fontos döntést kell hoznom, a kezemet mindig gondolatban a szivem mögé szoktam tenni és döntök. Éppen az elmult napokban évekre visszamenőleg megvizsgáltam bizonyos cselekedeteimet és azt tapasztaltam, még ha az akkor borzalmas döntésnek tünt, hogy sosem tévedtem, a döntés igen is jó és igaz volt. Általában jóval később derült ki. Több ember is, aki tudott egy ilyen elhatározásomról tökéletes idiótának és felelőtlennek tartott. Amint kiderült, hogy az intuició volt a helyes, belátták, de a „hát igennel” már tovább is léptek. Azóta a döntéseimet senkinek sem indoklom, befelé figyelek és kész!!!!
  Jó kis lecke volt számomra, de megtanultam.
  Elnézést kérek, nem regényt szerettem volna irni, de talán többen is hasznát tudják venni gondolataimnak.

  Természetesen kérném szépen Ghis videóit és köszönöm szépen Nektek is tevékenységeiteket.

  Üdvözlettel: Marianna

 3. Simonné Borbély Ildikó

  Kedvesek!
  Mindig nagyon szerettem Ghis előadásait, sokat megvettem lemezen.
  Ugye folytatjátok! Mit válaszolt erre a kérdésre?
  Fényöleléssel
  Ildikó

  1. zsac

   Kedves Ildikó!
   Köszönjük a kedves szavakat.
   Természetesen folytatjuk, amint elkészülünk a fordítással már teszem is fel!

 4. Dr. Hadházy László

  Kedves EzVan Család!

  Régóta figyelem tevékenységeteket, olvasgatom és hallgatom azokat az anyagokat, amiket küldtök e-mail-ben, olvastam Ghis első két magyarra fordított könyvét is. Az a meglátásom, hogy nagyon sok mindenben közel jártok az igazsághoz, különösen a mai világ problémáinak felvetésében, azonban a megoldás véleményem szerint legfeljebb csak hasonlít az igazi megoldáshoz.
  Így van ez a mostani videó témájával kapcsolatban is. Ghis tökéletesen leírja a lélekkel való személyes kapcsolat felvételének módját és azt, hogy az akaratunkat át kell adnunk neki, hogy ő vezessen és ne az egónk, nyilván azért, mert az egónk sokszor rossz utakra vezérel minket. Na, de ki is a mi lelkünk, honnan származik, honnan tudhatom, hogy ő majd a helyes útra terel engem, egyáltalán létezik-e, s ha igen, akkor hogyan egzisztál, csak a testemmel együtt vagy attól elkülönülve is? Valójában sehonnan nem tudhatjuk biztosan a választ – vagy mégis? -, mert az ember homályos megérzései nem adnak biztos támpontot ezen kérdések megválaszolásához és tudományosan sem adhatók egzakt válaszok. Én tisztelem Ghis, Mado és az EzVan család munkásságát, azt, hogy legalább gondolkodtok, azonban úgy gondolom, hogy ezekre a kérdésekre – és még sok másra sem – nem elég emberi válaszokat keresni, mert az emberi elme – különösen a jelen állapotában – nem képes erre. Sem a racionális gondolkodás, sem a meditáció, sem egyéb praktikák önmagukban nem eredményeznek biztos válaszokat. Csak körül kell nézni a vallási és a filozófiai piacon, hogy az ember lássa, hogy milyen sokféle elképzelés létezik és ezek gyakran mennyire ellent mondanak egymásnak, de sok esetben önmaguknak is. Ha jól gondolom, Ti is körül néztetek és úgy döntöttetek, hogy a világban található elgondolások helyett kerestek valami mást, valami igazabbat. A probléma számomra az, hogy megint csak egy-két ember gondolatait veszitek készpénznek – bocs, ha nem így van, de én egyelőre így látom – , ez valójában nem különbözik az indiai és egyéb guruk követésétől, amitől óvnék mindenkit.
  De hát akkor mi a megoldás? Erről is szívesen írok, amennyiben érdekel Benneteket.

  Üdvözlettel:
  László

 5. Újj Írisz

  Kedvesek!
  Igen, köszönettel kérem, hogy küldjétek továbbra is
  a Ghis-vel való beszélgetéseket.
  Köszönöm az eddigieket is, szeretettel üdv, Írisz
  UI: Mindannyian másképpen vagyunk egyformák,
  mégis van, akit szívesebben hallgatok, mint másokat.
  A belső csendről , a belső hang suttogásáról, a lélekről
  Ghis gondolatai nekem jól esnek. Soha nem mondom – tengernyi irodalmat
  erről elolvasva – már elég, már mindent tudok. Mindig, folyamatosan
  szükséges figyelnem magamat, mennyire távolodtam el a mindennapok zajában
  a belső önvalómtól, a lelkemtől. Ghis segít nekem saját magam terelgetésében is.

Vélemény, hozzászólás?