A különböző testek halálai

HALÁL

  Hinni a halálban a VRSzTTSz legfőbb irányítási eszköze. Ha elismernék a fizikai halhatatlanság lehetőségét, nem lennének képesek markukban tartani az emberiséget, és megszűnnének jövedelmező vállalkozásaik is. Ezért önmagunkra vonatkozó hamis adatokkal eltorzítják azt a módot, ahogy a halált észleljük. Mi a szellem? A legmagasabb frekvenciám. Tér-időn kívül létezik, nem hal meg, nem inkarnálódik. A tér-időbe belépve, a fizikai testembe inkarnálódott lelkemmé válik, mely keresztül megy a földi evolúciós cikluson, terhesség, születés, földi élet és halál. De halhatatlan marad, életről életre gyarapszik. A fokozatosan fejlődő lélek számos földi inkarnáció után végül átveszi az irányítást mentális, érzelmi és fizikai testem felett. Célja, hogy halhatatlan fizikai testet öltsön. Vizsgáljunk meg a halálhoz kapcsolódó témákat, ahogy beszámolnak róluk.

  1. a) Halálközeli élmények (HKÉ-k) A modern újraélesztési technikának köszönhetően  a  halálközeli élmények mindennaposak.

 Gyakran ugyanazt a sorrendet említik: 1) exteriorizálódik a mentális/érzelmi test; 2) látják a fekvő fizikai testet lent feküdni; 3) leperegnek a jelenlegi inkarnáció fő eseményei; 4) fényt látnak egy alagút végén; 5) találkoznak jóindulatú entitásokkal (szülők, angyalok) vagy rosszindulatúakkal (démonok, szörnyek); 6) vagy a végtelen békét és szeretetet érezik, vagy szörnyű élményben van részük; 7) durván visszatérnek a fizikai testbe, amely heves fizikai és pszichés szenvedéssel jár.

A halálközeli élmények kultúránként és vallásonként jelentősen eltérhetnek. Egy ateista lehetséges, semmit sem lát. Mások, akik a pokolban és a mennyországban hisznek, különböző, a maguk által választott élethez igazodó forgatókönyvön mehetnek keresztül. Amennyiben az illető kegyetlen és egoista volt, lehet, hogy démonokat lát angyalok helyett. Néhány halálközeli élményt átélő annyira felkavarodik e tapasztalattól, hogy az élet értelmét feltáró spirituális keresésbe kezd.

 Valójában a HKÉ szívleálláskor bekövetkező, önkéntelen asztrálutazás. A vitális test leválik a fizikairól, de egy ezüstszálnak nevezett, láthatatlan összeköttetésen keresztül kapcsolatban marad vele. Ha ezt a szálat elvágják, a fizikai halál elkerülhetetlen, ha megmarad, a vitális test képes visszatérni a fizikai testbe, és a szív újra működni kezd. És hol van eközben a lélek? Nyugalomban, a fizikai testben. A lélek a főnök, ő dönt, hogy bontakozzon ki, vagy érjen véget a tapasztalás.

  1. b) Fizikai halál Egy személyt akkor nyilvánítanak klinikailag halottnak, amikor szíve nem ver többé, légzése, vérkeringése leáll. Általában 20-40 másodpercen belül megszűnik az agyműködés is.

Néhány perccel vagy órával később a lélek elvágja az ezüstszálat, szabadon engedi a fizikai testet éltető, energiát adó vitális testet. Emiatt a legjobb nem túl gyorsan elégetni a halott személyt. Lehetséges, hogy még életben van! Ez magyarázza a testek hirtelen mozdulatait hamvasztás közben, a történeteket halott emberekről, akiket élve találtak a kórházi hűtőkamrában, vagy akik megfordultak koporsójukban. Voltaképpen lehetséges, hogy hét napig is eltart, amíg az élet teljesen elhagyja a fizikai testet.

  Felkészülés a halálra, fontos lépés, mely során az egyén elvághatja az anyagi világhoz fűződő kötelékeit. Ez a célja a keresztény szertartásoknak, mint pl. az utolsó kenet, vagy a könyveknek, mint pl. a Tibeti Halottas könyvnek (Bardo Tödol). Amennyiben a fizikai halál hirtelen, e felkészülés nélkül következett be, a test finomabb részei feldúltan távoznak. Többen kísértetként, ahogy hívjuk őket, ragaszkodnak bizonyos helyszínekhez, személyekhez. Addig maradnak, míg fel nem ismerik, mi is történt velük, és úgy nem döntenek, hogy örökre távoznak. A távol-keleti mesterek élete és tanításai című könyvében Baird Spailding megemlíti, hogy néhány tibeti elérte a fizikai halhatatlanságot. Mások azt állítják, hogy Saint-Germain és Jézus is. A halhatatlanság, amiről beszélnek, csupán a finom fizikai testekre vonatkozik, nem a kézzelfogható fizikaira. A teljes halhatatlanság eléréséhez a tudatosságnak mindhárom testben át kell alakulnia. A fizikai tehetetlenség miatt még senki nem érte el ezt a szintet.  c) Vitális halál A vitális világ entitásokkal teli. Néhányuk igazi kísértet – halott emberek feloldatlan vitális testei. Lehet, ezek közül néhány ugyanannak a halott személynek a szelleme, mivel mindegyik fő egós személyiség túlélhet egy ideig. Ha a kötelékek (család, hivatás, különleges képességek) erősek, az ilyen személyiségek sokáig túlélnek, más emberi lényeket és gyengébb entitásokat vámpírizálva. Minél népszerűbb egy személy, annál több vitális energiát kap rajongóitól. Így képződik az egregor, mely a személy halála után sokáig fennmarad. Vegyük Allah-ot, az erőteljes egregor névleges vezetőjét. Minden alkalommal, amikor Allahhoz imádkozom, saját vitális energiámmal táplálom egregorját. Így használják a vallások imádkozóit, hogy bizonyos egregorokat és hatalmas démonokat állandósítsanak, hogy táplálják, és uralkodjanak mindegyik felett.

  A vitális világokban csodálatos, a vallások mennyországainak tűnő helyeket találhatunk, de iszonyatosakat is, melyek poklait idézik. Amikor egy hívő meghal, vitális teste, elvárása szerint, egyikben vagy a másikban köt ki. A vitális entitások képesek megváltoztatni külső megjelenésüket, így feltűnhetnek vonzó fénylényként, de rémisztően éhes démonként is. Addig működik minden így, amíg a tudatlan személy megengedi ezt a vámpírizálást. Valójában a vitális világok mennyországai és poklai még csalárdabbak, mint amilyeneket a fizikai világban tapasztalhatunk.

  Néhány közelmúltbeli kiszivárogtató említést tesz bizonyos fekete dobozokról, amelyekkel a földönkívüliek és a katonaság által elraboltakon kísérleteztek, hogy foglyul ejtsék az emberi „lelket”, és kicseréljék démonok vagy földönkívüliek „lelkére”. Lehetséges ez? Nem, mivel az emberi lélek legyőzhetetlen, és nem lehet tetszés szerint lecserélni. Emlékezzünk: az emberek összetévesztik a lelkeket a vitális testtel. Valójában az történik, hogy egy személy vitális testének legfontosabb részét  helyettesítik egy

másikkal. A földönkívüli és katonai elraboltak gyakran említik ezt a típusú cserét. Mivel az emberi lénynek szabad akarata van, mindig képes lesz megszabadulni e vitális megszállótól, ha tudatára ébred jelenlétének. Azt kell majd mondania, hogy „Köszönöm nem!”, és visszautasítani a paranormális ajándékokat.

  1. d) Mentális halál A vitális testhez hasonlóan, a mentális test is túléli a fizikai test halálát. Tudatossági szintje szerint három út egyike vár rá:
  • legtöbb ember mentális teste szétszórt és zavaros. A vitális viszi a prímet. A mentális személyiségek képlékenyek és gyengék. A halált követően hamarosan feloldódnak az egyetemes mentális világokban; • strukturált elméjű emberek mentális személyiségei feloldódás előtt független életet élnek tovább az egyetemes mentális világokban; • amikor egy mentális személyiség eléggé fejlett, és beleegyezett, hogy elfogadja a lélek irányítását, halhatatlanná válik, és megtestesüléskor követi a lelket, magával viszi az elmúlt élet emlékeinek részleteit. Eltérően attól, amit a New Age követőkkel elhitetnek, ez egy nagyon ritka jelenség.

 Míg a lélek fejlődése töretlenül halad, addig a fizikai testé gyorsan leáll. Régi programja – dolgozni, szenvedni, megöregedni, meghalni – kimerültséghez és fuldokláshoz vezet. Ezért muszáj meghalni, így a lélek új testbe inkarnálódhat, és folytathatja útját a fizikai halhatatlanság felé. Ezalatt a halál evolúciós szükségszerűség marad. Ez rákényszerít, hogy folytassam valós, idesszai identitásom keresését. Ha egyszer rálelek, átadom magamat neki, hogy létrehozhassa a halhatatlan fizikai testet (7. kötet).

 

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Az oldalon cookie-kat használunk a jobb oldal élmény érdekében. Részletesebben itt olvashatsz róla.

Ne maradj le semmiről!

Íratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az újdonságainkról!

.