[4 PERCES VIDEÓ] Milyen a félelmen kívül élni?

Ebben a videósorozatban igyekszem átadni a legfontosabb dolgokat, amiket tanultam Ghislaine 10 napos kanadai tanfolyamán.

Most azzal foglalkozunk, hogy hogyan lehet a félelmen és az egós személyiségeken kívül élni?

Ha inkább elolvasnád a videó szövegét, itt tudod megtenni:

Sziasztok ezvanzsac vagyok és ez a mit tanultam Ghis 10 napos tréningje alatt videó sorozatunk következő része. Az első videóban beszéltünk arról, hogy miért veszik át bizonyos emberek, helyzetek vagy történések az irányítást az életem felett. Amikor azt hittem, hogy én már nem csinálom, én már megoldottam akkor hirtelen az életemen mégis eluralkodik rajtam valami és belekerülök egy állapotba. Használtuk Ghis buszos példáját, ahol az egós személyiségek sorakoznak és folyamatosan mindannyian verekednek azon, hogy ki veheti át a kormányt az életem felett miközben a lelkem a hátsó sorban ül és várja, hogy az egós személyiségeket félrehessegetve végre neki átadhassam a kormányt. Beszéltünk arról, hogy honnan ismerhetem fel, hogy már megint egy egós személység uralja az életem buszát és megállapodtunk, hogy ez az érzelem mérő.  Az érzelem mérőben akár egy kitágulást érzek, egy jó érzést, akár egy összehúzódást egy nem annyira jó érzést, megint eluralkodott rajtam egy egós személyiség, mert nem tudom megélni azt a belső békét, azt az oknélküli örömöt, ami  akármi van az nem, érinti meg az én belő állapotomat. Mert itt még mindig dolgozik bennem a félelem.

Az egyik esetben használtuk azt a példát, hogy egyedül maradok egy sarokban és meg kell haljak, és ha a szobatársaim ha itthon vannak azt látom, hogy nem maradok egyedül és a külső körülmények, ha garantálják, hogy az én belső félelmemnek nem kell megtestesülnie, érzek egy kitágulást. Abban a pillanatban, ahogy ők elköltöznek vagy elmennek egy buliba, ahova engem nem hívnak meg, és én otthon maradok egyedül, bekapcsolódhat az a félelem, hogy most akkor én egyedül a sarokban meghalhatok és nem fog senki segíteni.

Beszéltünk arról, hogy miért jönnek létre ezek az egós személyiségek? Egy adott ponton egy valós félelem köré tekerik magukat. A példa, amit használtuk, hogyha végig kell nézzem gyerekként, hogy elviszik a családi házat, mert a szüleim nem voltak elég okosak a pénzügyekben, akkor meghozhatom azt a döntést, hogy nekem mindenkinél mindent jobban kell tudnom. Egy adott pillanatban ez a félelem valós volt – meg akart védeni engem egy valós kártól. De ahogy telnek az évek egyre nagyobb és nagyobb és egyre nagyobb lesz körülötte az egós személyiség. Hiszen ő a túléléséért küzd. Viszont hogyha nem csak attól félek, hogy elviszik a szülői házat és ezért mindenkinél mindent jobban kell tudjak, hanem attól is, hogy ronda vagyok és senki soha nem fog szeretni és egyedül maradok vagy pedig éhen halok, mert nem keresek elég pénzt, akkor ez a 3 egós személyiség – de lehet sokkal több is – a teljes életemet tudja irányítani, mert mindig csak kihasít egy szeletet az figyelmemből, de lehet, hogy nem marad magamnak elég idő, hogy a lelkemmel vagy olyan dolgokkal foglalkozzak, amik nem az egós személyiségeim részei.

Ígértem, hogy van egy állapot, amikor meg tudjuk élni milyen az egós személyiségeken kívül, azokon túl létezni. A probléma az, hogy ezt így nem tudom videón átadni, mert ez nem képi vagy hangi információ, ez egy tapasztalat ez egy érzet, ez egy érzés, amit egy gyakorlat során tudunk majd átélni.

 

Ehhez létrehoztunk egy képzést.

Ez egy hétvégi képzés, amely egy képzés sorozat első alapköve. Minden harmadik hétvégén a hónapban fogunk tudni 1 hétvégére találkozni, ahol arra összpontosítunk,  hogyan tudjuk megélni azt a fajta többet, azt, ami ezen kívül van.

A képzés ára 27.990 Ft.

És figyelj, mert mindössze 20 ember tud regisztrálni, mivel azt szeretném, hogy egy szűk közösségben mindenkivel nagy figyelemmel, mélyen tudjunk foglalkozni. Így a résztvevők személyes kérdéseikre, kihívásaikra választ kaphassanak.

Ha úgy érzed, van kedved csatlakozni a budapesti rendezvényünkre, írj nekünk egy e-mailt az ezvanjuli@ezvankiado.hu-ra és küldjük is a részleteket!

Legjobbakat, sziasztok!

Vélemény, hozzászólás?