[6 PERCES VIDEÓ] Hogyan segít a félelem, és az egós személyiség?

Ebben a videósorozatban igyekszem átadni a legfontosabb dolgokat, amiket tanultam Ghislaine 10 napos kanadai tanfolyamán. Most azzal foglalkozunk, hogy hogyan segít a félelm, és az egós személyiség? Kérdezz te is a Mindennapi Tudatosság Facebook csoporton, vagy iroda@ezvankonyvek.hu email címen.

Ha inkább elolvasnád a videó szövegét, itt tudod megtenni:

Sziasztok, Zsac vagyok, és üdvözöllek a „Mit tanultam a Ghis 10 naposon” videósorozatunkban. Az elsőben beszéltünk arról, hogy miért „rántanak be” bizonyos emberek, helyzetek és történések és okoznak bennem folyamatokat, amikről azt hittem, hogy már rég túl vagyok. Megbeszéltük, hogy ezek az egós személyiségek. A 2. Videóban beszéltünk arról, hogy hogyan tudjuk beazonosítani, hogy megint bekapcsolt-e egy egós személyiség, és hogy melyik – ez pedig az érzelemmérő volt, hogy akár kitágulást érzek, és egy jó érzést, mert a külső körülmények garantálják, hogy ennek az adott félelemnek nem kell megtestesülnie, vagy pedig egy összehúzódást érzek, mert a külső körülményeim nem garantálják, hogy nem kell átélnem azt a helyzetet, amitől félek.

 

A mostani, 3. Videóban pedig arról fogunk beszélni, hogy miért jönnek létre egós személyiségek, és hogyan tudunk ezek fölé kerülni. Hogyan tudjuk azt az állapotot megélni, amikor egyik egós személyiség sem irányít.

 

Minden egyes egós személyiség egy félelem köré tekeri magát. Tegyük fel, hogy van a gyerekkoromban egy eset, amikor végig kell nézzem, hogy elviszik a szülői házat, és kiderül, hogy azért, mert a családom nem megfelelően irányította a pénzügyeket. Ilyenkor hozok magamban egy döntést, hogy „Én ezt nem engedhetem meg magamnak”. Félek attól, hogy nem leszek elég okos, hogy nem tudom ezt a helyzetet kellően kezelni, és ezért el kell döntsem, hogy mindig mindent jobban tudok. Létrejön bennem egy okoskodó, egy fajta „okoska” személyiség, ami mindig mindent jobban tud, sőt, a legjobban kell tudnia.

 

Van egy alapfélelmem – hogy ne vigyék el újra azt a házat, amiben élek. Ez egy valós félelem (abban az adott helyzetben, mert ezt átéltem, átéreztem, és láttam). Eköré tekeredik egy egós személyiség. De a „mindent jobban tudnom kell” az nagyon messze van az eredeti félelemtől, hogy nekem ne vigyék el a házamat. Az az érdekes az egós személyiségekben, hogy elkezdenek utána önálló életet élni, és egyre nagyobbak és nagyobbak és nagyobbak lesznek. Ezért eltúlozzák az eredeti félelmet, eltúlozzák az engem körülvevő veszélyeket, hogy definiálják az ő létjogukat. Azt mondják, hogy a „félelmed most is valós, még most is szükséged van rám”.

Olyanok ők, mint egy alkalmazott, akikről mindenki tudja, hogy kikéne rúgni, de amikor jön a kirugós beszélgetés, akkor előhoznak néhány olyan érvet, hogy még ne rúgj ki, még ne rúgj ki. Ezek az egós személyiségek bennem szószerint az életükért küzdenek. Mert hogyha megszűnik a létokuk, akkor megszűnnek ők is és feloldódnak és az összes eszköz, amit felhalmoztam, maradva az eredeti példánknál, hogy mindig mindenkinél mindent jobban tudjak, az összes blog cikk, az összes beszélgetés, az összes videó, amit megnéztem, ez az idő, amit belefektettem, egyszer csak értelmetlenné válik, és ezt nem akarom. Nem akarom ezt a veszteséget. És ezért én nekem is van egy részem, aminek érdekeltségévé válik azt az adott félelmet egyre nagyobbnak, és egyre nagyobbnak és egyre nagyobbnak látni.

A dolog pikantériája, hogy nem csak egy egós személyiségem van. Nem csak ezt a félelmet látom nagynak, hanem ezt is. Sőt, ezt is. És nem csak attól félek, hogy elviszik a házam, hanem attól, hogy nem nézek ki elég jól, és ezért egyedül maradok, attól is, hogy éhen halok, mert nem tudok elég pénzt termelni. És innentől kezdve ezek az egós személyiségek, mivel egyik sem akar meghalni, elkezdenek egyre jobban hízni, amennyire csak tudnak, az életemből egyre nagyobb szeletet kihasítani, majd pedig egymással küzdeni, hogy akkor melyikük a fontosabb, melyikük az értékesebb, melyiküknek kell most időt szentelni.

Ezért ez eljuthat egy olyan állapotba, amikor napi 24 órában ezek az egós személyiségek veszekednek bennem, és azt érzem, hogy egyikből dobálódok a másikba, és nem marad lyukas időm nekem, a lelkemnek, vagy bármi olyannak, ami nem egy egós személyiség azonnali, rohanós megoldó válasza. Azt ígértem, hogy beszélünk egy módról, ahogyan ezen egós személyiségeken kívülre lehet kerülni. A probléma ezzel az, hogy ezt nem tudom egy videóban átadni, mert a videó a mentális részünknek kommunikál, ez kép és hangi anyag, amit itt pedig át szeretnék adni az pedig egy érzet, egy érzés, amihez gyakorlatok vannak.

A következő videóban pedig mesélek majd egy képzésről, amit összeállítottunk, hogy hogyan tudod már néhány nap alatt átélni ezt az egós személyiségtől mentes állapotot és ráhangolódni valaminél többre, megtámogatva valamennyi elméleti információval. Ez a következő videóban lesz, akkor nézd meg, hogyha érdekel téged ez a képzés. Legjobbakat, sziasztok, ezvanzsac voltam.

Vélemény, hozzászólás?