[5 PERCES VIDEÓ] Megint átvette felette egy egós személyiség az irányítást?

Ebben a videósorozatban igyekszem átadni a legfontosabb dolgokat, amiket tanultam Ghislaine 10 napos kanadai tanfolyamán. Most azzal foglalkozunk, hogy hogyan ismerhetem fel, ha megint átvette felettem egy egós személyiség az irányítást? Kérdezz te is a Mindennapi Tudatosság Facebook csoporton, vagy iroda@ezvankonyvek.hu email címen.

Ha inkább elolvasnád a videó szövegét, itt tudod megtenni:

Sziasztok, ezvanzsac vagyok. Az előző videóban beszéltünk arról, hogy miért „rántanak be” bizonyos helyzetek, emberek, vagy történések. Arra jutottunk, hogy ezek az egós személyiségek miatt vannak. Volt ugye a buszos hasonlat, ahol az egós személyiségek az életünk buszában küzdenek azért, hogy mikor ki vehesse át az irányítást, és ezért vesz az életünk fura fordulatokat, vagy akár fordul meg a busz, miközben a lelkünk csendben hátul várja, hogy félrehesegessük az egós személyiségeket, és odaültessük. Azt ígértem az előző videóban, hogy a mostani videóban azzal foglalkozunk, hogy hogyan tudjuk felismerni, hogy már megint egy egós személyiség vette át fölöttünk az irányítást?

Ez nagyon egyszerű. Ghis egyik eszköze erre az úgynevezett „Érzelemmérő”. Ez azt jelenti, ha van bennem egy semlegesség – de ez nem rossz semlegesség, ez nem az, hogy „nem érdekel semmi”, ez nem közöny – ez egy olyan semlegesség, ahol rendben vagyok, akár ez történik, akár az történik. Itt örömöt érzek, egy fajta oknélküli örömöt, amit nehéz definiálni az egyébként kilengő érzelmekkel. Kettő fő kategóriájú érzelmet határozunk meg az Érzelemmérőn, az egyik egy fajta kitágulás érzés, ahol jól érzem magam, és azt érzem, hogy a világ egy szép hely, a másik pedig egy összehúzódó érzés, amikor azt érzem, hogy baj van.

Mindakettőhöz tartozik egy hangszín, egy fajta testi viselkedés, egy fajta érzelmi világ. Mi ennek az oka? Ghis szerint ez nagyon egyszerű: mind a kettő félelem alapú. Van egy félelmem, hogy félek az egyedülléttől, és egyedül fogok meghalni egy sötét sarokban, akkor minden egyes alkalommal, amikor velem van valaki, az előző félelemből kiindulva, hogy attól félek, egyedül halok meg egy sötét sarokban, amikor van három lakótársam, akkor kitágulást érzek. Mert ott van ez a félelem bennem, ez a félelem dolgozik bennem, de olyan külső körülmények vannak körülöttem, amik látszólag garantálják nekem, hogy most nem fog bekövetkezni, vagyis nem kell MOST ettől féljek. Ez kulcs – mert bennem van ez a félelem, de azt látom a külső körülményektől, hogy ettől most nem kell féljek. Ilyenkor csökken a bennem lévő félelem és van bennem egy kitágulás. Ha viszont, maradva a példánknál, elköltözik a három lakótársam, és én egyedül maradok, vagy esetleg csak elmennek egy esti buliba, ahova engem nem hívnak meg, én azt érezhetem, hogy megint bekapcsol ez a félelem, hiszen a külső körülmények most nem garantálják, hogy nem kell meghaljak a sötét sarokban, eluralkodik rajtam ez a félelem, én pedig összezuhanok.

Az az érdekes, hogy a félelemben elveszik az energiám. Mintha eldisszipálódna, lecsapolódna belőlem, és nagyon fáradt, olyan kis enerváltak leszek. A megoldás, hogy se kitágulásban nem vagyok, sem összehúzódásban nem vagyok.

Minden egyes személyiségnek különböző félelmei vannak, és különböző pontra tesz engem az érzelemmérőn.  Vannak félelmeim, amik a jelenlegi élethelyzetemben nem relevánsak, mert a garantálják a jelenlegi életkörülményeim, hogy az a félelmem nem tud bekapcsolódni, és ezért érzek egy kitágulást.

Az én konkrét esetemben ez az, hogy mivel időt töltöttem azzal, hogy harcművészet címén állandóan összevertek engem, voltak olyan reggelek, ahol úgy éreztem, attól féltem, hogy nem fogom tudni a mai edzést végig csinálni, ezért el fognak hagyni, kevés leszek, és magányos leszek.

Ez a félelem, mivel már nem járok edzésre és nem borítanak zúzódások, ez most nincs. Ezért ez egy pozitívumot okoz. De vannak olyan félelmek, amik relevánsak lehetnek, ha belegondolok, és ezért amikor belegondolok, az egy összehúzódást okoz. Minden egyes félelem egy egós személyiséghez kapcsolódik, és ezeknek annyira egyedi attribútomai vannak, hogy el is lehetne őket nevezni. Ezzel pedig majd a későbbi videóban fogunk foglalkozni, hogy hogyan tudunk megkaparintani egy ilyen egós személyiséget, mi az ő létoka, és hogyan tudjuk azt az időt, amit ő kihasít az életünkből, mint egy tortaszelet, valami pozitívumra fordítani, és milyen az az állapot, amikor egyik egós személyiség sem irányít, és hogyan tudjuk ezt elérni. Ezek lesznek a következő videóban. Legjobbakat, sziasztok.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Az oldalon cookie-kat használunk a jobb oldal élmény érdekében. Részletesebben itt olvashatsz róla.

Ne maradj le semmiről!

Íratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az újdonságainkról!

.